Postup
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a za stáleho šľahania pridáme aj horúcu vodu.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme do žĺtkov. Do bielkov pridáme trošku citrónovej šťavy a štipku soli a vyšľaháme dotuha. Sneh potom po lyžiciach zapracujeme do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 až 20 minút.
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a krém rozdelíme na dve časti.
Vychladnutý piškótový korpus nakrájame po dĺžke na 3 pásy. Každý potrieme marhuľovou šťavou z kompótu. Na plech dáme papier na pečenie a naňho položíme jeden pás cesta. Potrieme trochou krému a obložíme polovicou marhúľ a malín. Potrieme ešte krémom a prikryjeme druhým pásom cesta. Opäť zopakujeme vrstvu krému aj ovocia a doplníme posledným pásom cesta.
Koláč prikryjeme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Potom povrch koláča ešte dozdobíme šľahačkou a ovocím.