Postup
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a s vodou. Pridáme kakao, z bielkov a cukru ušľahaný sneh a múku. Všetko vareškou zľahka zamiešame a cesto dáme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou.
Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Či je cesto prepečené, kontrolujeme špajdľou zapichnutou do stredu cesta. Ak je špajdľa po vytiahnutí čistá, korpus je hotový. Vychladnutý korpus dvakrát prekrojíme a získame tak 3 pláty.
Na plnku pripravíme z tretiny cukru svetlý karamel a zalejeme ho uvarenou kávou. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a do vychladnutej kaše potom zašľaháme zmäknuté maslo a zvyšok cukru.
Na pláty natrieme plnku a dáme nakrátko do chladničky. Medzitým pripravíme polevu tak, že kávu vymiešame s cukrom a bielkom dohladka. Vychladenú tortu polejeme polevou a necháme stuhnúť. Môžeme prípadne dozdobiť zvyšným krémom aj kávovými zrnkami v čokoláde.