Postup
Špargľu vložíme do vriacej vody a varíme cca 5 minút. Vyberieme a prudko ochladíme. Takto pripravenú špargľu opečieme na masle.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode a ocedíme, zmiešame s maslom.
Vodu privedieme do varu, pridáme ocot a vodu rozvírime. Pomocou naberačky vložíme rozbité vajce, ktoré varíme cca 3 minúty.
K varu privedieme vodu s vinným octom, korením a bobkovým listom, znížime plameň a tekutinu zredukujeme približne o jednu tretinu. Necháme vychladnúť. Vychladenú tekutinu scedíme, pridáme žĺtka a vyšľaháme.
Pripravíme si hrniec s vodou na vodný kúpeľ, vložíme misu s vyšľahanou zmesou a opäť šľaháme približne 5 minút, kým nebude vláčna, lesklá a hladká. Misu dáme dole a pomaly do nej prilievame rozpustené maslo. Šľaháme, kým nie je omáčka hustá.
Nakoniec pridáme soľ a citrónovú šťavu.