Postup
Urobíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, cukor, olej, vajce, soľ a kvások. Dolejeme zvyšné mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme 35 - 40 minút kysnúť prikryté utierkou.
Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a začneme z neho vykrajovať kúsky. Na každý jeden dáme polovicu slivky a kocku cukru.
Vytvarujeme do tvaru buchty a otočíme spojom dole. Necháme ešte 15 minút nakysnúť.
Plech vymastíme tukom a dáme do neho všetky buchty. Potrieme ich po vrchu maslom. Pečieme 35 minút v elektrickej rúre rozohriatej na 200 stupňov. Upečené potrieme ešte po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom.