Postup
Kačacie stehno:
Stehná osolíme, okoreníme a poukladáme na plech. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie kusy a očistíme aj cesnak – oboje nasypeme na stehná a zalejeme masťou tak, aby bolo všetko zaliate. Pečieme pri 130 °C asi 4 hodiny. Stehná vyberieme a oberieme od kosti. Masť scedíme a cibuľu a cesnak pridáme k mäsu.
Coleslaw:
Kapustu nakrájame na tenké vlasy a nasolíme, aby zmäkla. Pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Zeler a jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ku kapuste a cibuli. Poriadne rukami stláčame a vyžmýkame tekutinu. Pridáme korenie, cukor a ocot. Do zeleniny zamiešame kyslú smotanu, majonézu a hrubozrnnú horčicu.
Knedľa:
Všetky ingrediencie zmiešame do hladkého cesta – najprv pridávame tekuté suroviny a až potom tuhé. Z cesta vytvarujeme guličky rovnakej veľkosti. Necháme podkysnúť na teplom mieste a následne paríme cca 20 minút.
Žemle prekrojíme a opečieme. Hotové podávame s coleslawom a natrhaným kačacím stehnom.