Postup
Cesto:
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme ⅔ cesta a vložíme na dno vymastenej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme valček a pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj aspoň 3 cm. Formu vložíme na 20 minút do chladničky.
Plnka:
V sitku necháme odkvapkať kompót a šťavu odložíme. Krémový prášok na prípravu vanilkových krémov pripravíme podľa návodu, ale pridáme 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou vmiešame tvaroh. Plnku rovnomerne nanesieme na cesto. Na vrch poukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 40 minút. Tortu necháme vychladnúť. Na dozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom a nalejeme na marhule. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.