Postup
Zemiaky:
Deň vopred zemiaky poukladáme na hrubozrnnú soľ a pečieme pri 170 °C cca 1 hodinu. Necháme na chladnom mieste vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme ostatné ingrediencie a vytvoríme hladké cesto.
Plnka:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a restujeme. Pridáme portobello nakrájané na malé kocky a nakrájané sušené hríby namočené v horúcej vode a napučané. Odvaríme vodu, pridáme nasekaný koriander a ostatné ingrediencie.
Pirohy:
Cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát a vykrojíme kolieska. Do stredu vložíme plnku a okraje potrieme vodou. Koliesko preložíme na polovicu a zalepíme tak, aby plnka nevyšla von. Vo vriacej vode varíme pirohy dovtedy, pokiaľ nebudú plávať na hladine.
Majonéza:
Všetky suroviny dáme do vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom a pomaly pridávame olej, až kým nevznikne hustá majonéza.
Shimeji zalejeme horúcim nakladačom.