Postup
Mäso:
Mäso a ostatné suroviny zmiešame a dochutíme soľou a korením. Vytvarujeme malé guľky. Na panvičke opečieme.
Karí:
Cibuľu, cesnak, koriander, limetkové listy, citrónovú trávu a zázvor zarestujeme. Pridáme karí pastu a paradajkový pretlak a podlejeme vodou. Privedieme k varu. Stiahneme z ohňa a rozmixujeme. Precedíme cez sito. Precedenú omáčku dáme naspäť do hrnca a vložíme guľky. Povaríme 15 minút. Dochutíme soľou, korením, cukrom, limetkovou šťavou a fish sauce.
Knedle:
Múku preosejeme, pridáme droždie, cukor, vodu, vajce a soľ. Cesto ma byť stredne tuhé, vláčne. Vytvarujeme rovnaké knedličky. Pripravíme si parák. Na vrch vložíme knedle. Paríme 18 minút. Na záver potrieme olejom, aby knedľa neobschla.