Do hrnca dáme kože, paprčku, cesnak a koleno.
Cibuľu, koreniny a zázvor upečieme na panvici do hneda a pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a varíme minimálne 10 hodín. Namiesto soli môžeme pridať aj 1dl sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky.
Na konci varenia ochutnáme a v prípade, že nie je potrebné vývar viac dochucovať, zalejeme (cez sitko) v miske obraté koleno vývarom, zakryjeme fóliou a necháme cez noc vychladnúť v chlade. Huspenina by mala mať výrazne pružnú konzistenciu.
Pri servírovaní môžeme huspeninu vyklopiť na tanier a následne na vrch nasypať na jemno nakrájanú cibuľu s koriandrom, na jemno nakrájať čili, sezamové semiačka, lístky koriandru a jemne preliať ryžovým octom kvôli kyslosti.
Uvarenú kožu z huspeniny (alebo varíme kožu zvlášť do mäkka, až sa začne až rozpadať) opatrne zbavíme tuku na vnútornej strane. Dáme sušiť do sušičky alebo rúry vyhriatej na cca 70 °C na niekoľko hodín, kým nie je koža úplne tvrdá.
Takto pripravenú kožu si nalámeme na menšie kúsky a vysmážame v oleji rozohriatom na 180 °C niekoľko sekúnd, kým sa z kože nestane krásne veľký, chrumkavý chips.
Vyberieme odkvapkať na servítku, osolíme a okoreníme. Ihneď podávame.