Postup
2 plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. 150 g rebarbory očistíme, olúpeme a nakrájame na kúsky. Rebarboru, 150 ml džúsu a 50 g cukru povaríme asi 7 minút, až kým sa rebarbora nerozvarí.
Hrniec stiahneme z ohňa. Rebarboru rozmixujeme, vmiešame do nej vyžmýkanú želatínu a všetko necháme vychladnúť.
Medzitým si opäť dáme do studenej vody napučať zvyšné 2 plátky želatíny.
200 g rebarbory očistíme, nakrájame na kúsky. V hrnci skaramelizujeme 40 g cukru, pridáme 50 ml džúsu, rebarboru, vyškrabanú dreň z vanilkového struku a povaríme 5 minút. Opäť rozmixujeme, v zmesi rozpustíme vyžmýkanú želatínu a necháme vychladnúť.
Mafinový plech prikryjeme utierkou a 4 poháre s objemom 250 ml postavíme našikmo do 4 jamiek v plechu. Prvé pyré rozdelíme do pohárov a aj s plechom dáme na 2 hodiny do chladničky.
Bielu čokoládu rozpustíme. Žĺtky s 20 g cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli, potom do nich primiešame čokoládu, rozmixované pyré s vanilkou a jogurt. Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do krému.
Poháre postavíme rovno na podnos, rozdelíme na ne čokoládový krém a dáme na 3 hodiny do chladničky.
Pred podávaním posypeme opečenými mandľovými lupienkami a ozdobíme lístkami mäty.