Postup
Zemiaky olúpeme, umyjeme a podľa potreby prekrojíme. Asi 18 minút ich povaríme vo vriacej osolenej vode. Zelenú fazuľku očistíme, umyjeme a našikmo nakrájame na kúsky. V osolenej vode povaríme 5 minút, scedíme a necháme odkvapkať.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Umytú cuketu zbavíme koncov a nakrájame na plátky. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kúsky.
Na veľkej rajnici zohrejeme olej, opečieme na ňom cibuľu a cesnak, pridáme cuketu a tiež opečieme. Potom pridáme zemiaky, papriku a fazuľu, krátko opečieme a podlejeme rozdrvenými paradajkami aj so šťavou. Dochutíme soľou a korením a na miernom ohni dusíme 15 minút. Ešte raz dochutíme soľou a korením a posypeme čerstvým majoránom.
Na prípravu mäsovej marinády zmiešame citrónovú šťavu, 1 až 1,5 ČL soli, 1 ČL korenia a 5 PL olivového oleja.
Mäso očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Každý druh mäsa zvlášť napichneme na špízy, pokvapkáme marinádou a necháme 45 minút odležať. V polovici ich môžeme otočiť.
Na veľkej panvici zohrejeme 4 PL oleja a po častiach na nej postupne opečieme špízy z každej strany. Alebo špízy opečieme priamo na rozohriatom grile.
Podávame s dusenou zeleninkou.