Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Abovské bobaľky

Ingredience

1 kg
polohrubej múky Dobrá cena
mlieko Mamičkine dobroty
100 ml
oleja Coop PREMIUM
2
vajcia Coop PREMIUM
2 kocky
droždia Tradičná kvalita
kryštálový cukor
200 g
maku Tradičná kvalita
100 g
masla Tradičná kvalita

Postup

Na kvások rozdrobíme do vlažného mlieka droždie, pridáme cukor, trošku múky a necháme v teple vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajcia, trochu mlieka, štipku soli, kvások a olej. Vypracujeme hladké cesto a necháme v teple vykysnúť. Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na viac častí, každú nakrájame na rovnako veľké kúsky a vyšúľame valčeky (bobaľky), ktoré poukladáme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista. Na druhý deň polejeme bobaľky horúcou vodou, scedíme, polejeme maslom a posypeme makom a cukrom.
Recept → Abovské bobaľky

Ohodnotiť recept