Uložiť
Porcie 8
Príprava
55 min.
Náročnosť
Cena

Aspik s prepeličími vajíčkami a kuracím mäsom

Ingredience

11
prepeličích vajec
500 g
horných vykostených kuracích stehien uvarených
2 baličky
plátkovej želatíny
2
sterilizované kapie
4
kyslé uhorky Tradičná kvalita
2
šalotky
1 viazanička
petržlenovej vňate ZELOVOC

Postup

Prepeličie vajcia uvaríme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Mäso uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť. Vývar si odložíme a po vychladnutí ho precedíme. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Po napučaní ju prilejeme do mierne zohriateho vývaru. Kapiu, kyslé uhorky a šalotku si nakrájame na drobno. Mäso natrháme vidličkou na vlákna. V mise zmiešame zeleninu s mäsom a zalejeme malým množstvom vývaru. Formu vypláchneme vodou a vystelieme 3 vrstvami fólie tak, aby nám nevznikli bublinky. Na dno nalejeme naberačku želatínového vývaru, necháme vychladnúť a nasypeme na hrubo nasekanú petržlenovú vňať. Následne dáme mäsovú zmes a znovu zalejeme. Uložíme vajíčka, zalejeme vývarom a zasypeme vňaťou. Takto vrstvíme, až kým neminieme všetky ingrediencie, každú vrstvu zalejeme približne 1 naberačkou vývaru. Na konci zalejeme želatínovým vývarom a zakryjeme. Podávame s chlebíkom a octom.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Kategórie