Uložiť
Porcie 4
Príprava
80 min.
Náročnosť
Cena

Babičkine parené buchty

Ingredience

500 g
polohrubej múky Dobrá cena
1
kocka droždia Tradičná kvalita
400 ml
mlieka Mamičkine dobroty
30 g
kryštálového cukru
štipka
soli
1 pohár
lekváru Tradičná kvalita
posýpka
práškový cukor a kakao
maslo Tradičná kvalita

Postup

Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm a pokrájame ho na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru a vytvarujeme do buchty. Takto urobené buchty necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť. Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.
Recept → Babičkine parené buchty

Ohodnotiť recept

Kategórie