Babkin koláč s rebarborou a jahodami
Ingredience
400 g
polohrubej múky Dobrá cena
150 g
práškového cukru
2
vajcia Mamičkine dobroty
1 bal.
vanilkového cukru
1 bal.
prášku do pečiva Tradičná kvalita
7 PL
oleja Coop PREMIUM
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
300 g
rebarbory
200 g
jahôd
100 g
hrubej múky Dobrá cena
100 g
masla Tradičná kvalita
100 g
práškového cukru
Postup
Múku s práškom do pečiva a cukrom preosejeme do misy. Pridáme rozšľahané vajcia, vanilkový cukor, olej a mlieko. Všetko dobre premiešame.
Ovocie olúpeme, jahody zbavíme stopiek a rebarboru nakrájame na kúsky.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, povrch zarovnáme a poukladáme naň pripravené nakrájané ovocie.
Na posýpku zmiešame zmäknuté maslo, múku, cukor a prstami rozdrobíme na mrveničku. Posypeme ňou povrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.