Uložiť
Porcie viac
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Babkin koláč s rebarborou a jahodami

Ingredience

400 g
polohrubej múky Dobrá cena
150 g
práškového cukru
2
vajcia Mamičkine dobroty
1 bal.
vanilkového cukru
1 bal.
prášku do pečiva Tradičná kvalita
7 PL
oleja Coop PREMIUM
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
300 g
rebarbory
200 g
jahôd
100 g
hrubej múky Dobrá cena
100 g
masla Tradičná kvalita
100 g
práškového cukru

Postup

Múku s práškom do pečiva a cukrom preosejeme do misy. Pridáme rozšľahané vajcia, vanilkový cukor, olej a mlieko. Všetko dobre premiešame. Ovocie olúpeme, jahody zbavíme stopiek a rebarboru nakrájame na kúsky. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, povrch zarovnáme a poukladáme naň pripravené nakrájané ovocie. Na posýpku zmiešame zmäknuté maslo, múku, cukor a prstami rozdrobíme na mrveničku. Posypeme ňou povrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
Recept → Babkin koláč s rebarborou a jahodami

Ohodnotiť recept