Bravčová krkovička na paprike s cviklovou tarhoňou a kyslými uhorkami
Ingredience
600 g
bravčovej krkovičky bez kosti
2 PL
červenej mletej sladkej papriky Dobrá cena
2
väčšie žlté cibule ZELOVOC
150 g
údenej Zbojníckej slaniny Dobrá cena
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
2 PL
bravčovej masti Dobrá cena
1 l
vývaru
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie Dobrá cena
250 g
bezvaječnej tarhone Dobrá cena
2
uvarené cvikly
2 PL
masla Tradičná kvalita
4
kyslé uhorky Tradičná kvalita
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
V hrnci roztopíme masť a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme mäso tiež nakrájané na kocky.
Dusíme až sa odparí takmer celá tekutina. Spoznáme to tak, že sa mäso začína pripekať ku spodku hrnca. Pridáme papriku a podlejeme vývarom. Dusíme do mäkka.
Tarhoňu restujeme na masle do krásnej zlatej farby. Podlejeme vodou a dusíme prikryté 30 minút. Do hotovej tarhone pridáme uvarenú cviklu na kocky.