Uložiť
Porcie 6
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

BRAVČOVÁ KRKOVIČKA S GAŠTANOVOU PLNKOU

Ingredience

2 kg
bravčovej krkovičky
500 g
olúpaných gaštanov
4 - 5
šalotiek
200 g
bieleho chleba
200 ml
mlieka Mamičkine dobroty
1 vajce
Mamičkine dobroty
listy tymiánu
listy šalvie
soľ
petržlenová vňať
50 ml slnečnicového oleja

Postup

Bravčovú krkovičku si očistíme, osolíme a jemne naklepeme.

Chlieb nakrájame na kocky a namočíme do mlieka na 5 minút. Scedíme a vložíme do misy, pridáme šalotku, vajce, tymián, šalviu, petržlenovú vňať a gaštany. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. Následne mäso naplníme plnkou, zrolujeme a previažeme niťou.

Pekáč vymastíme olejom a rúru rozohrejeme na 180 °C. Na pekáč vložíme roládu a pečieme 45 minút zakrytú a 15 minút odokrytú, aby sa nám vytvorila kôrka.

Následne necháme chvíľku vychladnúť a krájame na centimetrové pásiky. Podávame so štuchanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Kategórie