Uložiť
Porcie 5
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

BRAVČOVÁ SVIEČKOVICA S BRYNDZOVOU PLNKOU

Ingredience

400 g
bravčovej sviečkovice
120 g
uvarených zemiakov
130 g
bryndze
1
žĺtok
vetvičky rozmarínu
soľ
čierne mleté korenie
olej

Postup

Sviečkovicu umyjeme, očistíme, osušíme a rozklepeme na plát. Osolíme a okoreníme.

Vychladnuté zemiaky najemno nastrúhame, pridáme bryndzu, žĺtok a nasekané listy rozmarínu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame.
Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Ochutenú plnku rozotrieme na plát mäsa a zvinieme do rolky. Alobal potrieme olejom a položíme naň mäso a zabalíme. Uložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a vložíme na 30 minút do rúry.

Upečené a vychladené mäso nakrájame na pláty, ktoré dozdobíme hráškovými výhonkami. Podávame s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Kategórie