Uložiť
Porcie 2
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

BRAVČOVÉ KARÉ NA KOSTI

Ingredience

2 ks
bravčového karé na kosti
1 dl
demi glace
40 g
horčice s jalapeño Na grile
100 g
masla Tradičná kvalita
grilovacia zmes na zeleninu Na grile
150 g
divokej brokolice
150 g
mladej mrkvičky
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie

Postup

Mäso potrieme olejom, osolíme a okoreníme.

Brokolicu a mrkvu si očistíme, dáme zovrieť vodu, ktorú následne osolíme. Vložíme zeleninu na približne 3 minúty, potom šokovo schladíme v ľadovej vode. Takto pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacou zmesou a pár sekúnd sprudka ugrilujeme, aby zostala chrumkavá.

V malom hrnci na miernom plameni prehrejeme demi glace, primiešame horčicu s jalapeño, odstavíme a zašľaháme studené maslo - vznikne nám krémová omáčka.

Mäso ugrilujeme do vnútornej teploty približne 61 – 65 °C a nakrájame na pásiky.

Recept → BRAVČOVÉ KARÉ NA KOSTI

Ohodnotiť recept