BRAVČOVÉ KARÉ NA KOSTI
Ingredience
2 ks
bravčového karé na kosti
1 dl
demi glace
40 g
horčice s jalapeño Na grile
100 g
masla Tradičná kvalita
grilovacia zmes na zeleninu Na grile
150 g
divokej brokolice
150 g
mladej mrkvičky
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie
Postup
Mäso potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
Brokolicu a mrkvu si očistíme, dáme zovrieť vodu, ktorú následne osolíme. Vložíme zeleninu na približne 3 minúty, potom šokovo schladíme v ľadovej vode. Takto pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacou zmesou a pár sekúnd sprudka ugrilujeme, aby zostala chrumkavá.
V malom hrnci na miernom plameni prehrejeme demi glace, primiešame horčicu s jalapeño, odstavíme a zašľaháme studené maslo - vznikne nám krémová omáčka.
Mäso ugrilujeme do vnútornej teploty približne 61 – 65 °C a nakrájame na pásiky.
