Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Bravčové karé s mrkvou a opekanou pohánkou

Ingredience

4
mrkvy
2
paštrnáky
1 strúčik
cesnaku
1 šálka
pohánky
600 g
bravčového karé bez kosti
4 PL
masla
kôpor
čerstvé čili
soľ
mleté čierne korenie
olej

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C.

Očistené mrkvy a paštrnáky nakrájame na 2-centimetrové kúsky a dáme ich do malého plechu. Pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a pečieme 15 - 20 minút.

Medzitým v hrnci s vriacou vodou 10 minút uvaríme pohánku (1,5-násobok vody ako pohánky).

Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na nej osolené a okorenené karé z oboch strán.

Pridáme lyžicu masla a ešte opekáme. Preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.

Vychladnutú pohánku opekáme na rozpálenom masle do chrumkava asi 5 minút.

Do pohánky zamiešame opečenú zeleninu.

Servírujeme mäso na pohánke posypané kôprom a nasekaným čili.

Ohodnotiť recept

Kategórie