Bravčové karé s mrkvou a opekanou pohánkou
Ingredience
4
mrkvy ZELOVOC
2
paštrnáky
1 strúčik
cesnaku ZELOVOC
1 šálka
pohánky
600 g
bravčového karé bez kosti
4 PL
masla Tradičná kvalita
kôpor
čerstvé čili
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
olej Coop PREMIUM
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Očistené mrkvy a paštrnáky nakrájame na 2-centimetrové kúsky a dáme ich do malého plechu. Pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a pečieme 15 - 20 minút.
Medzitým v hrnci s vriacou vodou 10 minút uvaríme pohánku (1,5-násobok vody ako pohánky).
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na nej osolené a okorenené karé z oboch strán.
Pridáme lyžicu masla a ešte opekáme. Preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.
Vychladnutú pohánku opekáme na rozpálenom masle do chrumkava asi 5 minút.
Do pohánky zamiešame opečenú zeleninu.
Servírujeme mäso na pohánke posypané kôprom a nasekaným čili.