Uložiť
Porcie 4
Príprava
135 min.
Náročnosť
Cena

Bretónske kura s pečenými baby zemiakmi a šalátom coleslaw

Ingredience

600 g
vykostených kuracích stehien s kožou (4 ks)
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
5 g
soli
1 g
korenia
15 g
cesnaku Zelovoc
400 ml
oleja
800 g
baby zemiakov (alebo obyčajných – menších)
5 g
soli
2 g
korenia
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
50 ml
oleja
20 g
cesnaku

Postup

Vykostené kuracie stehná poukladáme na dosku kožou dole, prekryjeme fóliou a zľahka vyklepeme. Mäso osolíme a okoreníme, nahrubo nasekáme bylinky a cesnak. Všetko pridáme na stehná a v mise zalejeme olejom. Necháme v chladničke marinovať. Na rozpálenej panvici pečieme 80% kožou dole, 20% opačne.

Zemiaky prekrojíme na polovicu, zmiešame všetky ostatné suroviny a zmiešame so zemiakmi. Pečieme 30 minút na 180 °C.

Kapustu nakrájame a ostatnú zeleninu nastrúhame na strúhadle na hrubo. Osolíme a necháme chvíľu odležať. Vyžmýkame, vložíme do misy, pridáme ostatné suroviny a dochutíme.

Ohodnotiť recept