Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Bryndzové krokety s krémom z medvedieho cesnaku

Ingredience

200 g
bryndze Mamičkine dobroty
50 g
pažítky
50 g
celozrnného chleba
4
vajcia Coop PREMIUM
strúhanka Dobrá cena
bravčová masť Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
medvedí cesnak
300 ml
vody
150 g
zemiakov ZELOVOC
50 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
80 g
masla Tradičná kvalita
100 g
slaniny Dobrá cena

Postup

Krokety: Bryndzu rozmiešame so soľou, korením a nasekanou pažítkou. Pridáme celozrnný chlieb nakrájaný na kocky. Potom zo zmesi urobíme guľky a obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Obalíme ich takto 2x, aby nám krokety pri vysmážaní neroztiekli. Opekáme na bravčovej masti. Krém: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a na 15 minút vložíme do mrazničky, aby zmrzol. Zmrznutý cesnak vložíme do mixéra a rozmixujeme s vodou, scedíme a odložíme do chladničky. Zemiaky uvaríme a scedíme. Spolu s kyslou smotanou, maslom a soľou rozšľaháme. Počas šľahania postupne pridávame cesnakovú vodu. Podávame ozdobené opraženou slaninou.
Recept → Bryndzové krokety s krémom z medvedieho cesnaku

Ohodnotiť recept

Kategórie