Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

CESTO NA DOMÁCE CESTOVINY

Ingredience

150 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
múky zo semoliny
2
vajcia Mamičkine dobroty
½ ČL
olivového oleja Tradičná kvalita
½ ČL
soli

Postup

Hladkú múku aj semolinu odvážime a dáme na kuchynskú dosku. V strede si urobíme jamku, rozbijeme do nej vajcia a pridáme olivový olej. Vidličkou začneme zamiešavať vajcia do múky. Keď sa spoja s múkou, začneme miesiť cesto rukami (miesime asi 5 minút). Keď máme cesto vypracované, spravíme z neho guľu, zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút odležať pri izbovej teplote. Následne cesto rozdelíme na 2 polovice a jednu zabalíme späť do fólie, aby nevyschla. Druhú polovicu začneme vaľkať, až kým nebude mať hrúbku 1 – 3 mm. Následne krájame alebo tvarujeme do požadovaného tvaru.
Recept → CESTO NA DOMÁCE CESTOVINY

Ohodnotiť recept

Kategórie