Uložiť
Porcie 4
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

Cestoviny s tekvicou

Ingredience

250 g
cestovín Mamičkine dobroty
1
tekvica hokkaido
1
hlavička cesnaku ZELOVOC
250 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
soľ
olivový olej extra virgin Tradičná kvalita
muškátový oriešok
biely balzamikový ocot
parmezán
tekvicový olej

Postup

Tekvicu umyjeme (nešúpeme), vydlabeme vnútro a aj so šupkou ju nakrájame na malé kúsky. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme naň pripravenú tekvicu a celé strúčiky neošúpaného cesnaku. Všetko jemne pokvapkáme olivovým olejom a pečieme približne 15 minút do zmäknutia. Občas premiešame (aby tekvica neprihorela). Využijeme čas, kým sa tekvica upečie, a zatiaľ si uvaríme cestoviny. Pri varení postupujeme podľa návodu na obale (záleží od druhu zvolených cestovín). Na olivovom oleji osmažíme trošku cesnaku, zalejeme smotanou na varenie a necháme zovrieť. Z rúry si vytiahneme plech, upečený cesnak ošúpeme a spolu s časťou tekvice ho pridáme do smotanovej omáčky. Povaríme spolu ešte približne 5 minút, aby sme zredukovali hustotu omáčky. Takto pripravenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a asi 2 – 3 lyžicami bieleho balzamikového octu (množstvo závisí od toho, aká je tekvica sladká). Na záver môžeme všetko zmiešať dokopy – uvarené cestoviny, pripravenú omáčku a kúsky opečenej tekvice. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a jemne pokvapkáme tekvicovým olejom.
Recept → Cestoviny s tekvicou

Ohodnotiť recept

Kategórie