Uložiť
Porcie 10
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

CHEESECAKE S PERNÍKOVÝM KORENÍM

Ingredience

180 g
čajového pečiva
2 PL
kakaa
100 g
masla Tradičná kvalita
750 g
mascarpone
3
vajcia Coop PREMIUM
5 PL
medu Mamičkine dobroty
1 ČL
perníkové korenie

Postup

Čajové pečivo rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ho zmiešame so zmäknutým maslom a kakaom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto natlačíme na dno formy a vytvarujeme aj cca 3 cm vysoké okraje. Pečieme v rúre 10 - 12 minút pri 180 °C, kým sa vytvorí krusta. Následne korpus necháme vychladnúť. Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka mascarpone, vajcia, med a perníkové korenie. Keď máme hladký krém, nalejeme ho do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C cca 60 minút. Hotový cheesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla.
Recept → CHEESECAKE S PERNÍKOVÝM KORENÍM

Ohodnotiť recept

Kategórie