Uložiť
Porcie viac
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Čokoládovo-mandľový koláč bez múky

Ingredience

200 g
čokolády s vyšším % kakaa
200 g
masla Tradičná kvalita
4
vajcia Mamičkine dobroty
150 g
cukru
80 g
mletých mandlí
mletá škorica
práškový cukor

Postup

Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Do horúcej čokolády vmiešame nakrájané maslo a rozpustíme, zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť. Medzitým vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, potom pridáme mandle, pol lyžičky mletej škorice a nakoniec po častiach vmiešame čokoládu s maslom. Rúru vyhrejeme na 200 °C, cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 25 minút. Koláč necháme vychladnúť na mriežke a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
Recept → Čokoládovo-mandľový koláč bez múky

Ohodnotiť recept