Uložiť
Porcie 12
Príprava
20 min.
Náročnosť
Cena

ČOKOLÁDOVO-POMARANČOVÉ GUĽKY

Ingredience

100 g
sušených datlí
50 g
pomarančovej čokolády 80%
1 PL
kakaa COOP Premium
kôra z 1 pomaranča Zelovoc
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
1 PL
masla Tradičná kvalita
100 g
mletých vlašských orechov
strúhaný kokos Tradičná kvalita
kakao COOP Premium
malinový prášok

Postup

Datle namočíme do horúcej vody asi na 10 minút.

Zatiaľ nad parou roztopíme čokoládu.

Scedené datle dáme do mixéra s roztopenou čokoládou, kakaom, nastrúhanou pomarančovou kôrou, škoricou a orechovým maslom. Všetko spoločne rozmixujeme na pastu. Čokoládovo–datľovú hmotu dáme do misky a ručne premiešame s mletými orechmi.

Rukami tvarujeme guľôčky (1 guľka = 20 g), ktoré obalíme v kakau, kokose či prášku z mrazom sušených malín.

Ohodnotiť recept

Kategórie