Uložiť
Porcie 12
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Cuketová torta

Ingredience

8
vajec
160 g
práškového cukru
250 g
postrúhanej cukety
350 g
mletých vlašských orechov
50 g
hrubej múky
1 PL
rumu
1 PL
kakaa
kôra a šťava z 1 citróna
50 g
hrozienok
ovocný džem
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
100 g
čokolády na varenie
50 g
masla

Postup

Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Pridáme rum, kakao, citrónovú kôru a šťavu. Postupne pridávame nastrúhanú cuketu, orechy, hrozienka a múku. Nakoniec z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.

Do vymastenej formy vylejeme cesto a pečieme 45 minút na 160 °C.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli s maslom. Cesto po upečení potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou.

Ohodnotiť recept

Kategórie