Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Cviklovo-jablkový šalát

Ingredience

2
veľké cvikly
2
jablká
citrónová šťava
jablková šťava
soľ
mleté čierne korenie
trocha medu
200 g
syra feta
alebo ovčieho slaného syra

Postup

Cviklu varíme aspoň 30 minút, aby zmäkla. Necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a tiež nastrúhame na hrubom strúhadle. Cviklu zmiešame s jablkami, prilejeme trochu jablkovej šťavy, ochutíme soľou a korením a podľa chuti pridáme aj med.

Šalát necháme odležať aspoň 15 minút a tesne pred podávaním doňho rozmrvíme syr. Podávame s bagetou alebo ako prílohu k pečenému mäsu.

Ohodnotiť recept