Domáca treska v majonéze
Ingredience
500 g
filé z tresky
250 g
majonézy
2
mrkvy ZELOVOC
75 g
kyslých uhoriek Tradičná kvalita
1 veľká
cibuľa ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
horčica Mamičkine dobroty
kváskový chlieb
150 ml
octu
1,5 l
vody
1,5 PL
cukru
2
bobkové listy Dobrá cena
1 ČL
horčicových semienok
3 guľôčky
nového korenia
5 guľôčok
čierneho korenia Dobrá cena
Postup
Nálev pripravíme zmiešaním všetkých surovín a necháme ho zovrieť. Vložíme doň filé a na miernom ohni varíme 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť a vložíme aspoň na noc do chladničky (ideálne však na 3 dni).
Mrkvu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Do misy dáme majonézu, nastrúhanú mrkvu, kyslé uhorky, nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko spolu premiešame. Pridáme horčicu, soľ a čierne korenie. Nakoniec pridáme rybu natrhanú na väčšie kúsky a opatrne premiešame.
Podávame na čerstvom chlebíku.