Uložiť
Porcie 4
Príprava
25 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCE CESTOVINY SO ZELENOU ŠPARGĽOU

Ingredience

150 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
múky zo semoliny
2
vajcia Mamičkine dobroty
½ ČL
olivového oleja Tradičná kvalita
½ ČL
soli
500 g
zelenej špargle
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
3 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
80 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
šťava a kôra z 1 citróna ZELOVOC
petržlenová vňať ZELOVOC
pažítka
bazalka
oregano
60 g
parmezánu

Postup

Z hladkej múky, múky zo semoliny, vajec, olivového oleja a soli si spravíme cestoviny a uvaríme v osolenej vode. Špargľu umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime olej a necháme na ňom zhnednúť cesnak. Pridáme špargľu a restujeme, kým nezmäkne. V miske vyšľaháme olivový olej, šťavu a kôru z citróna, soľ, korenie a nasekané bylinky. Cestoviny premiešame so špargľou a bylinkovou zmesou a na tanieri posypeme hoblinami z parmezánu.
Recept → DOMÁCE CESTOVINY SO ZELENOU ŠPARGĽOU

Ohodnotiť recept

Kategórie