Uložiť
Porcie 4
Príprava
25 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCE CESTOVINY SO ZELENOU ŠPARGĽOU

Ingredience

150 g
hladkej múky
50 g
múky zo semoliny
2
vajcia
½ ČL
olivového oleja
½ ČL
soli
500 g
zelenej špargle
2 PL
olivového oleja
3 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
80 ml
olivového oleja
šťava a kôra z 1 citróna
petržlenová vňať
pažítka
bazalka
oregano
60 g
parmezánu

Postup

Z hladkej múky, múky zo semoliny, vajec, olivového oleja a soli si spravíme cestoviny a uvaríme v osolenej vode.
Špargľu umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na plátky.
Na panvici rozpálime olej a necháme na ňom zhnednúť cesnak. Pridáme špargľu a restujeme, kým nezmäkne.
V miske vyšľaháme olivový olej, šťavu a kôru z citróna, soľ, korenie a nasekané bylinky.
Cestoviny premiešame so špargľou a bylinkovou zmesou a na tanieri posypeme hoblinami z parmezánu.

Ohodnotiť recept

Kategórie