DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE
Ingredience
1 kg
uvarených/upečených zemiakov ZELOVOC
300 g
polohrubej/hladkej múky Dobrá cena
soľ
125 g
husacej masti na potretie
Postup
Zemiaky pečieme v rúre 45 minút na 180 °C . Následne ich ošúpeme, popučíme a dáme na pomúčenú dosku. Pridáme soľ a múku a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme valček, ktorý nakrájame na menšie časti. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do kruhového tvaru. Popicháme nožom a pečieme na suchej panvici z každej strany.
Necháme si roztopiť husaciu masť a z každej strany hotovú lokšu potierame.
![Recept → DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE Recept → DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/482/domace-zemiakove-lokse.jpg?v=1698680085)