Uložiť
Porcie viac
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE

Ingredience

1 kg
uvarených/upečených zemiakov ZELOVOC
300 g
polohrubej/hladkej múky Dobrá cena
soľ
125 g
husacej masti na potretie

Postup

Zemiaky pečieme v rúre 45 minút na 180 °C . Následne ich ošúpeme, popučíme a dáme na pomúčenú dosku. Pridáme soľ a múku a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme valček, ktorý nakrájame na menšie časti. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do kruhového tvaru. Popicháme nožom a pečieme na suchej panvici z každej strany. Necháme si roztopiť husaciu masť a z každej strany hotovú lokšu potierame.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Kategórie