Uložiť
Porcie 10
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCI KINDER REZ

Ingredience

4
vajcia
125 g
krupicového cukru
40 ml
slnečnicového oleja
80 g
hladkej múky
40 g
kakaa
100g
mliečnej čokolády
4 pláty
želatíny
200 g
mascarpone
200 g
tvarohu
130 g
kondenzovaného mlieka
1 ČL
vanilkového extraktu
80 ml
šľahačkovej smotany
4 PL
mlieka

Postup

Rúru vyhrejeme na 175 °C.

Plech s rozmermi cca 37 x 25 cm vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka vyšľaháme na jemnú penu, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nevznikne pena. Pridáme olej.

Preosiatu múku s kakaom vsypeme do vaječnej peny a jemne zamiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme plnku, plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať.

Mascarpone, tvaroh, kondenzované mlieko a vanilkový extrakt dáme do misy a prešľaháme. Prilejeme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme do pevna.

Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v hrnci spolu s mliekom – pozor, nesmie sa variť. Primiešame lyžicu tvarohového krému, aby sme ju schladili. Následne celú zmes vylejeme do tvarohového krému.

Vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu a na spodný plát natrieme krém. Prikryjeme druhým plátom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 6 hodín. Po tomto čase vyberieme z chladničky, polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.

Ohodnotiť recept

Kategórie