Dusené bravčové pliecko so zeleninou
Ingredience
400 g
bravčového pliecka
30 g
masti (bravčovej) Dobrá cena
100 g
mrkvy ZELOVOC
100 g
hrášku Tradičná kvalita
100 g
fazuľkových strukov Coop PREMIUM
10 g
hladkej múky Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Bravčové pliecko nakrájame na menšie rezne, ktoré na okrajoch narežeme.
Opečieme ho na bravčovej masti a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
Nakoniec pridáme múku a na záver ešte krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.