Uložiť
Porcie 4
Príprava
15 min.
Náročnosť
Cena

Fazuľovo-tuniakový šalát

Ingredience

1
hlávka šalátu
1
veľká konzerva tuniaka
2
konzervy červenej fazule
1
červená cibuľa
1
červená paprika
3
natvrdo varené vajcia
soľ
mleté čierne korenie
ocot
olej

Postup

Šalát umyjeme, rozdelíme na jednotlivé listy a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno alebo na rezance. Papriku zbavíme jadrovníka a tiež nakrájame.

V mise zmiešame všetku zeleninu, pridáme scedenú fazuľu a všetko dochutíme soľou, korením, olejom a octom. Jemne vmiešame aj kúsky tuniaka, pokvapkáme olejom z konzervy, doplníme nakrájanými uvarenými vajcami.

Šalát necháme krátko odležať a podávame s obľúbeným pečivom či s hriankami.

Ohodnotiť recept