Fazuľovo-tuniakový šalát
Ingredience
1
hlávka šalátu
1
veľká konzerva tuniaka
2
konzervy červenej fazule
1
červená cibuľa
1
červená paprika
3
natvrdo varené vajcia
soľ
mleté čierne korenie
ocot
olej
Postup
Šalát umyjeme, rozdelíme na jednotlivé listy a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno alebo na rezance. Papriku zbavíme jadrovníka a tiež nakrájame.
V mise zmiešame všetku zeleninu, pridáme scedenú fazuľu a všetko dochutíme soľou, korením, olejom a octom. Jemne vmiešame aj kúsky tuniaka, pokvapkáme olejom z konzervy, doplníme nakrájanými uvarenými vajcami.
Šalát necháme krátko odležať a podávame s obľúbeným pečivom či s hriankami.
V mise zmiešame všetku zeleninu, pridáme scedenú fazuľu a všetko dochutíme soľou, korením, olejom a octom. Jemne vmiešame aj kúsky tuniaka, pokvapkáme olejom z konzervy, doplníme nakrájanými uvarenými vajcami.
Šalát necháme krátko odležať a podávame s obľúbeným pečivom či s hriankami.
