Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

FAZUĽOVÝ PRÍVAROK S MRKVOVÝMI FAŠÍRKAMI

Ingredience

380 g
mrkvy
140 g
ovsených vločiek
60 g
strúhaného syra
1 ČL
sušeného cesnaku
1 ČL
kurkumy
soľ
350 g
zemiakov
500g
bielej fazule v konzerve
2
bobkové listy
1 ČL
mletej rasce
300 g
kyslej smotany
50 g
smotany na šľahanie
2 PL
hladkej múky
2 PL
masla

Postup

Na fašírky zmiešame najemno nastrúhanú mrkvu, ovsené vločky, syr, cesnak, kurkumu a soľ. Necháme chvíľu postáť. Ak má mrkva veľa vody, pridáme vločky tak, aby sa dali tvarovať guľôčky.

Formu na muffiny vymastíme olejom.

Z mrkvovej hmoty vytvarujeme guľôčky a po jednom ich vkladáme do formy. Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.

Na prívarok si očistíme zemiaky a nakrájame na kocky. Prepláchneme a dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu. Kyslú smotanu vymiešame so smotanou na šľahanie a múkou a primiešame k zemiakom. Pridáme rascu a povaríme do zhustnutia. Podľa chuti dosolíme a pridáme maslo.

Podávame s mrkvovými fašírkami.

Ohodnotiť recept

Kategórie