Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Fish & chips

Ingredience

600 g
Treska šedá filety Tradičná kvalita
250 g
Tmavé pivo
180 g
Hladká múka Dobrá cena
50 g
Hladká múka (na obalenie ryby)
1 čl
Paprika mletá Dobrá cena
1 čl
Kurkuma
1 čl
Soľ
1 čl
Sóda bikarbóna Tradičná kvalita
750 g
Olej
600 g
Hranolčeky Dobrá cena
90 g
Šalotka
50 g
Kyslá uhorka Tradičná kvalita
15 g
Horčica plnotučná Tradičná kvalita
150 g
Majonéza Mamičkine dobroty
Soľ
Korenie
šťava z uhoriek

Postup

V miske zmiešame múku, kurkumu, papriku, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme pivo a vytvoríme cesto, hustejšie od klasického palacinkového.

Filety z tresky osušíme a osolím, obalíme v múke a cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja (160 – 190 °C). Vyprážame do tmavo zlatistej farby. Následne vypražíme aj hranolčeky.

Zo šalotky, nadrobno nakrájaných uhoriek a ostatných surovín vymiešame omáčku a podľa vkusu dochutíme.

Ohodnotiť recept