Francúzske zemiaky s hubami
Ingredience
1 kg
zemiakov ZELOVOC uvarených v šupke
500 g
miešaných húb
(hliva, šampiňóny)
1
cibuľa ZELOVOC
250 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
2
vajcia Coop PREMIUM uvarené natvrdo
2
surové vajcia Coop PREMIUM
1
lyžica oleja Coop PREMIUM
50 g
slaniny Dobrá cena
50 g
masla Tradičná kvalita
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Uvarené zemiaky a vajcia olúpeme, oboje pokrájame na plátky. Slaninu aj cibuľu nakrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji a pridáme nadrobno nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a podusíme aspoň 10 minút.
Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky, vajcia a huby, kým nezaplníme celú nádobu. Každú vrstvu zemiakov osolíme aj okoreníme.
Vrchnú vrstvu zemiakov posypeme nadrobno nakrájanou slaninou, polejeme výpekom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom zemiaky ešte zalejeme rozšľahanými vajcami so smotanou. Pečieme ďalších 30 minút.