Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

GAŠTANOVÁ POLIEVKA

Ingredience

150 g
čerstvých šampiňónov ZELOVOC
30 g
masla Tradičná kvalita
1 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
3
zemiaky ZELOVOC
600 ml
zeleninového vývaru
250 g
ošúpaných uvarených gaštanov
200 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
1 PL
brandy
1 ČL
kryštálového cukru
farebné korenie

Postup

Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a huby opečieme. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou a korením, podlejeme vývarom a prikryté varíme 20 minút. Do vývaru vložíme 200 gramov gaštanov a varíme ešte 3 minúty. Rozmixujeme do hladka mixérom. Nakoniec ju zjemníme smotanou, pridáme brandy, cukor, soľ a necháme prejsť varom. Na tanieri dozdobíme zvyškom gaštanov.
Recept → GAŠTANOVÁ POLIEVKA

Ohodnotiť recept

Kategórie