Uložiť
Porcie 8
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Gaštanová roláda

Ingredience

4
vajcia Coop PREMIUM
4 lyžice
práškového cukru
4 lyžice
polohrubej múky Dobrá cena
1
lyžička prášku do pečiva Tradičná kvalita
4 lyžice
ríbezľového lekváru
250 g
gaštanového pyré
100 g
masla Tradičná kvalita
2 lyžice
práškového cukru
2 lyžice
rumu

Postup

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na plech vyložený papierom na pečenie natrieme pripravené cesto a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Kontrolujeme, aby sa korpus nepripálil. Po upečení preklopíme korpus na cukrom posypanú utierku, papier stiahneme a korpus zrolujeme aj s utierkou do rolády, necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum. Upečené cesto rozvinieme a potrieme najprv lekvárom a potom plnkou. Opäť zvinieme a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo môžeme poliať aj čokoládovou polevou.
Recept → Gaštanová roláda

Ohodnotiť recept