Gaštanová roláda
Ingredience
4
vajcia Coop PREMIUM
4 lyžice
práškového cukru
4 lyžice
polohrubej múky Dobrá cena
1
lyžička prášku do pečiva Tradičná kvalita
4 lyžice
ríbezľového lekváru
250 g
gaštanového pyré
100 g
masla Tradičná kvalita
2 lyžice
práškového cukru
2 lyžice
rumu
Postup
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov.
Na plech vyložený papierom na pečenie natrieme pripravené cesto a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Kontrolujeme, aby sa korpus nepripálil.
Po upečení preklopíme korpus na cukrom posypanú utierku, papier stiahneme a korpus zrolujeme aj s utierkou do rolády, necháme vychladnúť.
Medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum. Upečené cesto rozvinieme a potrieme najprv lekvárom a potom plnkou. Opäť zvinieme a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo môžeme poliať aj čokoládovou polevou.