GRILOVANÁ ŠPARGĽA
Ingredience
150 g
kuskusu
100 g
čerstvého hrášku
1
zväzok zelenej špargle
300 ml
zeleninového vývaru
1
citrón Zelovoc
1
zväzok petržlenovej vňate
fermentovaná špargľa
nakladaná špargľa
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie
Postup
Kuskus zalejeme vriacim vývarom a zakryjeme na približne 5 minút.
Olúpaný čerstvý hrášok a kúsky špargle blanšírujeme vo vriacej a následne ľadovej vode. Takto pripravený hrášok primiešame ku kuskusu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónom, soľou a korením.
Špargľu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Grilujeme zopár minút, aby zostala chrumkavá.
Syr rovnako ugrilujeme a nakrájame na požadovanú veľkosť. Kuskus servírujeme s variáciou špargle, s grilovaným syrom a bylinkami.
