Uložiť
Porcie 4
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

Grilovaná zelenina s chrumkavými bravčovými plátkami

Ingredience

500 g
bravčového karé
3
farebné papriky
4
baby patizóny
4
šalotky
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
mäsový vývar na podliatie
sušené oregano
mleté čierne korenie Dobrá cena
soľ
olej Coop PREMIUM

Postup

Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, mäso prudko opečieme z oboch strán a preložíme do zapekacej misy. Vo výpeku z mäsa opečieme farebné papriky a šalotky, ktoré sme pokrájali na väčšie kúsky. Primerane osolíme. Rúru predhrejeme na 180 °C. Opečenú papriku dáme aj s výpekom do misy k mäsu spolu s neolúpanými strúčikmi cesnaku. Posypeme sušeným oreganom, podlejeme pripraveným mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Takto pripravenú papriku dáme na 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Počas pečenia mäso odkryjeme. Do misy pridáme baby patizóny, prilejeme trocha vývaru a dopečieme.
Recept → Grilovaná zelenina s chrumkavými bravčovými plátkami

Ohodnotiť recept