Grilovaná zelenina s chrumkavými bravčovými plátkami
Ingredience
500 g
bravčového karé
3
farebné papriky
4
baby patizóny
4
šalotky
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
mäsový vývar na podliatie
sušené oregano
mleté čierne korenie Dobrá cena
soľ
olej Coop PREMIUM
Postup
Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, mäso prudko opečieme z oboch strán a preložíme do zapekacej misy.
Vo výpeku z mäsa opečieme farebné papriky a šalotky, ktoré sme pokrájali na väčšie kúsky. Primerane osolíme.
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Opečenú papriku dáme aj s výpekom do misy k mäsu spolu s neolúpanými strúčikmi cesnaku. Posypeme sušeným oreganom, podlejeme pripraveným mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Takto pripravenú papriku dáme na 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
Počas pečenia mäso odkryjeme. Do misy pridáme baby patizóny, prilejeme trocha vývaru a dopečieme.