Grilovaný pstruh
Ingredience
1
chladený pstruh
1 strúčik
cesnaku ZELOVOC
1/2
citróna ZELOVOC
2
zemiaky ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
rasca Dobrá cena
červená paprika
paradajky ZELOVOC
2 stonky
rozmarínu
olivový olej Tradičná kvalita
Postup
Cesnak nakrájame na plátky. Pstruha narežeme po dĺžke, do vnútra vložíme dve stonky rozmarínu a nakrájaný cesnak. Posolíme zvnútra aj na povrchu.
Červenú papriku nakrájame na väčšie plátky. Zemiaky v šupke dobre umyjeme a taktiež nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky.
Pstruha pokvapkáme olivovým olejom a začneme opekať na rozpálenej grilovacej panvici.
Pridáme zeleninu aj zemiaky, pstruha pokvapkáme zľahka citrónovou šťavou, dochutíme korením, soľou aj rascou. Grilujeme približne 5 až 7 minút z oboch strán, až kým nie je hotový.