Uložiť
Porcie 4
Príprava
25 min.
Náročnosť
Cena

Horčicovo-bylinkové mäsové guľky s parmezánom

Ingredience

200 ml
plnotučného mlieka
rozmarín
tymián
300 g
bieleho chleba bez kôrky nakrájaného na štvrte
1 kg
mletého hovädzieho mäsa
2
vajcia
2 PL
dijonskej horčice
olivový olej
200 g
rukoly
šťava z ½ citróna
40 g
parmezánu
morská soľ
čierne korenie

Postup

Mlieko nalejeme do misky a pridáme rozmarín a tymián. Následne pridáme chlieb a necháme ho nasiaknuť.

Do misky dáme hovädzie mäso, vajcia, horčicu, soľ a korenie. Rukami rozdrobíme namočený chlieb na jemnú pastu a pridáme k mäsu.

Všetko spolu premiešame a vytvarujeme rovnako veľké guľôčky. Do rozohriateho oleja na panvici vkladáme guľôčky a rovnomerne ich z každej strany opekáme – celkovo 5 minút.

Servírujeme s rukolovým šalátom a posypané parmezánom.

Ohodnotiť recept

Kategórie