Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Hovädzí guláš s hubami

Ingredience

75 g
slaniny Dobrá cena
3
cibule ZELOVOC
1 kg
hovädzieho mäsa na guláš
2 lyžice
masti Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
cukor
2 lyžice
paradajkového pretlaku Dobrá cena
250 ml
červeného vína
2
bobkové listy Dobrá cena
500 g
húb
1 lyžica
oleja Coop PREMIUM
1 lyžica
masla Tradičná kvalita
100 g
brusníc

Postup

Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Vo veľkom pekáči opečieme bez tuku slaninu dochrumkava a vyberieme ju. Do pekáča pridáme masť, po častiach opečieme nakrájané mäso na guláš a zas ho vyberieme. Vo výpeku opečieme cibuľu a dáme späť mäso, ochutíme soľou, korením a opečieme aj s paradajkovým pretlakom. Zalejeme červeným vínom, 3 minúty povaríme a potom zalejeme 750 ml vody. Dochutíme soľou, korením, cukrom a pridáme aj bobkový list. Prikryté na miernom ohni varíme približne 2 hodiny. Huby očistíme a nakrájame. V panvici rozpustíme maslo, pridáme aj olej a opečieme na ňom huby, dochutíme soľou a korením. Pred dovarením pridáme do guláša opečené huby aj brusnice, jemne premiešame a servírujeme napríklad s knedľou alebo so širokými rezancami.
Recept → Hovädzí guláš s hubami

Ohodnotiť recept

Kategórie