Uložiť
Porcie 4
Príprava
80 min.
Náročnosť
Cena

Hovädzia roláda

Ingredience

650 g
hovädzieho mäsa
120 g
slaniny Dobrá cena
1
mrkva ZELOVOC
1
petržlen ZELOVOC
1
kyslá uhorka
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
olivový olej Tradičná kvalita
3 až 4
bataty
100 ml
červeného vína
30 ml
smotany na varenie Tradičná kvalita
alebo šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty

Postup

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme na plátky a z oboch strán osolíme a okoreníme. Olúpanú zeleninu nakrájame, rovnako aj slaninu. Každý plátok mäsa naplníme zeleninou a slaninou. Potom zavinieme a zaistíme potravinárskym špagátom alebo ihlicou na špíz. Závitky posolíme a opečieme na panvici zo všetkých strán. Zvyšnú zeleninu pridáme na panvicu. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka. Olúpané bataty nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme piecť na 35 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Keď sú hotové, presypeme ich do misky, osolíme, rozmixujeme na kašu a pridáme smotanu.
Recept → Hovädzia roláda

Ohodnotiť recept