HOVÄDZIE GUĽKY NA SKARAMELIZOVANEJ CIBUĽKE
Ingredience
500 g
mletého hovädzieho mäsa
50 g
nastrúhaného ementálu
40
strúhanky Dobrá cena
2 ČL
nasekanej petržlenovej vňate ZELOVOC
1
vajce Mamičkine dobroty
1 ČL
sušeného cesnaku
1 ČL
soli
čierne korenie Dobrá cena
4 PL
masla Tradičná kvalita
2
cibule ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
400 ml
hovädzieho vývaru
2 ČL
tymianu
150 g
strúhaného ementálu
čierne mleté korenie Dobrá cena
kryštálový cukor
olivový olej Tradičná kvalita
Postup
Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme olivovým olejom.
V mise zmiešame hovädzie mäso, ementál, strúhanku, vajce, petržlenovú vňať, cesnak, soľ, korenie.
Vypracujeme guľôčky, uložíme ich na plech a pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 220 °C. Na panvicu dáme maslo a necháme rozpáliť. Pridáme cibuľu jemne orestujeme, posypeme cukrom a restujeme na miernom plameni, kým nám neskaramelizuje.
Pridáme pretlačený cesnak a ešte minútu restujeme. Pridáme vývar, tymian a varíme 10 minút.
Do panvice pridáme upečené guľky, zasypeme celé syrom a necháme rozpustiť.
Podávame s opečeným chlebíkom.