Hovädzie na červenom víne
Ingredience
1 kg
hovädzej falošnej sviečkovice
200 g
očistenej koreňovej zeleniny
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
cibuľa ZELOVOC
250 ml
červeného vína
1 PL
paradajkového pretlaku Dobrá cena
50 g
údenej slaniny
500 g
zemiakov ZELOVOC
50 g
masla Tradičná kvalita
petržlenová vňať ZELOVOC
soľ
1 ČL
cukru
korenie
bobkový list Dobrá cena
Postup
Slaninu pokrájame na menšie kocky a vytopíme v hrnci. Pridáme hovädzie v celku a opečieme do tmava. Opečené mäso vyberieme, pridáme koreňovú zeleninu, nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Všetko spolu restujeme, pridáme pretlak a bobkový list. Krátko restujeme a za stáleho miešania postupne podlievame vínom až do vyparenia. Zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme mäso a varíme do mäkka. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho spolu s bobkovým listom a korením. Šťavu rozmixujeme, scedíme a dochutíme soľou a cukrom.
Zemiaky nakrájame a uvaríme v slanej vode. Scedíme, pridáme maslo, petržlenovú vňať a podávame k mäsu.