Hovädzie/teľacie roládky s plnkou z pesta a bylinkovou omáčkou
Ingredience
2
vajcia Coop PREMIUM
1 zväzok
petržlenovej vňate ZELOVOC
1 zväzok
pažítky
1 vanička
žeruchy
200 g
tučnej kyslej smotany Mamičkine dobroty
3 PL
mlieka Mamičkine dobroty
1 ČL
horčice Mamičkine dobroty
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
2 ČL
bieleho balzamikového octu
12
malých tenkých hovädzích
/teľacích plátkov (á 60 g)
3 PL
rozmixovaných
sušených paradajok
3 PL
bazalkového pesta
3 PL
oleja Coop PREMIUM
50 ml
bieleho vína
200 ml
zeleninového vývaru
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smotanu, mlieko a horčicu zmiešame, pridáme bylinky, nadrobno pokrájané uvarené a olúpané vajcia, dochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a omáčku odložíme odpočívať do chladu.
Plátky mäsa jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Každý kúsok dobre potrieme zmesou z pesta a rozmixovaných sušených paradajok. Plátky zrolujeme, upevníme špáradlom a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany.
Opečené roládky podlejeme vínom a vývarom a varíme asi 15 minút (hovädzie podľa potreby aj dlhšie).
Hotové roládky servírujeme so studenou bylinkovou omáčkou a pečenými zemiakmi.