Hovädzina s chrenom
Ingredience
800 g
hovädzieho mäsa (stehno)
150 g
masla Tradičná kvalita
6 PL
strúhaného chrenu Tradičná kvalita
1
cibuľa ZELOVOC
2 PL
múky Dobrá cena
1 téglik
kyslej smotany Mamičkine dobroty
soľ
Postup
Mäso cez fóliu naklepeme na tenký plát, osolíme a potrieme 100 g masla vymiešaného s chrenom. Potom ho zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou, aby sa nerozpadlo.
Na zvyšnom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na ňu položíme mäso a z každej strany opečieme. Podlejeme vodou a dusíme približne 1 až 1,5 hodiny. Ak treba, podlievame vodou.
Hotovú mäsovú roládu vyberieme a pokrájame na plátky. Smotanu vymiešame s múkou a pridáme do mäsovej šťavy, dobre premiešame a varíme asi 10 minút. Roládu podávame najlepšie s knedľou.